Nu Met Gratis Theoriecursus
PLAN NU JE PROEFLES
Rijschool in Almere en omstreken - Lelystad, Huizen, Amsterdam, Hilversum, Bussum, Muiderberg, Naarden, Laren, Blaricum, Eemnes, Baarn
img2 Rijschool in Almere en Omstreken
PROEFLES GRATIS
Meest gestelde vragen over autorijlessen

Veelgestelde Vragen

 • WAT IS HET GEMIDDELDE AANTAL RIJLESSEN DAT IEMAND NODIG HEEFT?
  Je kunt je natuurlijk voorstellen dat dit erg verschilt per leerling. In Nederland heeft een leerling gemiddeld 40 rijlessen nodig. Door onze unieke lesmethode en de online instructievideo’s die je zelf thuis kunt bekijken, heeft een leerling gemiddeld minder lessen nodig dan bij andere rijscholen.
 • IS ER EEN WACHTLIJST BIJ JULLIE?
  Wij hebben geen wachtlijst, als je contact opneemt met onze klantenservice plannen we graag (afhankelijk van de drukte) zo snel mogelijk een proefles voor je in!
 • KAN IK LESSEN IN EEN AUTOMAAT?
  Ja, wij geven rijles in handgeschakelde en automaten auto's. Twijfel je? Boek dan een proefles zodat je kennis kan maken met onze lesauto. Onze instructeur leert je graag hoe je moet schakelen.
 • KAN IK OOK SCOOTER- OF MOTORRIJLES NEMEN?
  Nee, wij bieden geen scooter of motor rijlessen aan, je kunt wel bij ons terecht voor scooter of motor theorie.
 • IS EEN PROEFLES ECHT GRATIS?
  Ja, een proefrijles is gratis als je besluit om daarna rijlessen te nemen bij de rijschool. De proefles is natuurlijk een ideale mogelijkheid om onze rijschool te proberen. Tijdens de proefles krijg je een uitleg over het voertuig en ga je uiteraard de weg op. Zo kun je kennismaken met de auto en de rijinstructeur om te kijken of Rijschool ook bij jou past.
 • HOE KAN IK JULLIE MACHTIGEN?
  Je kunt ons eenvoudig machtigen via www.mijn.cbr.nl: Log in met je Digi-D. Klik op: Opleider machtigen Vul je persoonlijke gegevens en ons rijschool nummer in: 
 • WAT IS DE WACHTTIJD VOOR EEN TUSSENTIJDSE TOETS OF PRAKTIJKEXAMEN?
  Nadat je instructeur heeft aangeven dat je bijna klaar bent voor je tussentijdse toets of praktijkexamen, zullen wij deze voor je aanvragen bij het CBR. Hiervoor moet je zorgen dat een aantal dingen geregeld zijn: machtiging voor tussentijdse toets / praktijkexamen bij het CBR goedgekeurde gezondheidsverklaring bij het CBR ondertekende digitale lesovereenkomst bij Examen Pas geslaagd voor theorie Zonder deze puntjes is het niet mogelijk om iets te plannen bij het CBR. Helaas loopt de wachttijd bij het CBR landelijk momenteel op tot 20 weken. Dit is ontzettend vervelend, maar hier kunnen wij helaas niets aan doen. Onze instructeurs houden rekening met deze wachttijd. We proberen iedereen zo goed mogelijk te plannen, en de lessen zoveel mogelijk aan te sluiten. Mochten er eerdere opties vrij komen bij het CBR dan zullen we proberen om je examen naar voren te halen.
 • WAT IS EEN ZELFREFLECTIEFORMULIER?
  Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets en/of het examen hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Een onderdeel hiervan is jouw zelfreflectie. Hiermee bedoelen we eigenlijk; ‘hoe vind jij nu eigenlijk zelf dat je deelneemt aan het verkeer?’ Om dit te toetsen heeft het CBR een zelfreflectieformulier ontwikkeld dat je, ingevuld, moet meenemen naar je tussentijdse toets of je praktijkexamen. Je instructeur zal je vertellen hoe het formulier werkt maar het is zaak dat jij zelf het formulier in alle eerlijkheid invult. De examinator zal pas na het examen en het geven van de uitslag het formulier openen.
 • WAT IS EEN BNOR EXAMEN?
  Wanneer je binnen 5 jaar, 4 keer bent gezakt voor je praktijkexamen, dan rij je de volgende keer een BNOR examen, ofwel staatsexamen. BNOR staat voor Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid. De eisen voor het slagen voor het examen zijn hetzelfde als voor een normaal CBR praktijkexamen. Het is dus niet eenvoudiger om te slagen. Wel wordt er rekening gehouden met de omstandigheden van de kandidaat. Zo is er bijvoorbeeld meer tijd beschikbaar (het examen duurt 70 minuten) en is er ruimte voor persoonlijke begeleiding.
 • KAN IK OOK EEN EXAMENGARANTIE KRIJGEN?
  Nee, simpelweg omdat we erin geloven dat het begrip “examengarantie” geen betekenis heeft. Betaal je dan standaard meer dan nodig of geeft dit de garantie dat je de eerste keer zakt? Samen doen we ons best om je in één keer te laten slagen.
 • WORD IK THUIS OPGEHAALD EN WEER AFGEZET?
  Als je woonachtig bent binnen onze werkregio word je thuis opgehaald en weer thuis afgezet. Het is ook mogelijk met je rijinstructeur een vooraf afgesproken opstapplaats af te spreken.
 • WAT IS DE WACHTTIJD VOOR EEN SPOEDOPLEIDING?
  Om een spoedcursus te doen begin je met een proefles. Na afloop hiervan krijg je advies op maat over het aantal lessen dat je nodig zou hebben, en welk pakket hier dan bij past. Vervolgens moet je je theorie behaald hebben, een geldige gezondheidsverklaring invullen en ons machtigen bij het CBR. Na het tekenen van onze digitale lesovereenkomst, kunnen we een praktijkexamen voor je gaan inplannen. Hiervoor zijn we afhankelijk van de wachttijd die het CBR op dat moment aangeeft. Helaas loopt deze momenteel zelfs op tot 20 weken. Als het examen gepland is maken we de lesplanning ook in overleg met jou. Je moet wel flexibel beschikbaar zijn. Je gaat dan 2-3 lessen per dag rijden, 4-5 dagen per week. Momenteel is een starten met een spoedopleiding op korte termijn dus niet mogelijk. Wellicht is het daarom een betere keuze om na je proefles direct te starten met een reguliere opleiding.
 • KAN EEN BEGINNENDE LEERLING OOK STARTEN MET HET PAKKET A?
  Een pakket A is voornamelijk bedoeld voor leerlingen die al ervaringen hebben. Ze kunnen dan bij ons instappen vanuit een andere rijschool. Aangezien het gemiddelde in Nederland op 40 rijlessen ligt, zal dit in de meeste gevallen niet voldoende zijn als beginnende leerling.
 • IS HET MOGELIJK OM IN TERMIJNEN TE BETALEN?
  De kosten voor een lespakket mag je in 1, 2, 3 of 4 termijnen voldoen. Neem voor een betaling in meerdere termijnen even contact met ons op 0616161665. Bij termijnbetaling geldt wel dat het examen kan worden aangevraagd als de laatste termijn is betaald.
 • WAT IS EEN GEZONDHEIDSVERKLARING?
  Om een toets- of praktijkexamen voor je te kunnen boeken bij het CBR, moet je eerst een geldige gezondheidsverklaring hebben. Deze bestaat uit een aantal vragen over je gezondheid, en vul je in op mijn.cbr.nl. Het CBR heeft deze verklaring nodig om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen. Iedereen is verplicht om het in te vullen. Let op: het CBR brengt hiervoor kosten in rekening.
 • WAT IS HET SLAGINGSPERCENTAGE?
  Ons slagingspercentage verschilt per regio en per instructeur. Met onze unieke lesmethode streven wij naar een slagingspercentage dat 10 procent boven het gemiddelde ligt.
 • KAN IK MEERDERE KEREN PER WEEK LESSEN?
  Ja, het is mogelijk om meerdere keren per week lessen te volgen, afhankelijk van het type pakket en de beschikbaarheid van de instructeur.
 • WANNEER KAN IK MIJN GEPLANDE RIJLES AFZEGGEN?
  Je kan de geplande rijles tot 48 uur voor de les nog kosteloos afzeggen. Ben je te laat met afmelden dan wordt de les doorberekend. Bij ziekte, toets op school of andere afspraken kunnen we geen uitzondering maken. Bij overlijden van een familielid of bij het spoedopname ziekenhuis kan je les ten alle tijden kosteloos worden afgezegd.
 • WAAR LESSEN JULLIE?
  Wij lessen in de omgeving van Almere, Lelystad, Huizen, Amsterdam, Hilversum, Bussum, Muiderberg, Naarden, Laren, Blaricum, Eemnes, Soest en Baarn. Onze examenlocaties zijn Eemnes en Amsterdam.
 • MAG IK IEMAND MEENEMEN MET MIJN PROEFLES?
  Liever niet bij je proefles. Een proefles is persoonlijk. Je hebt al je aandacht nodig. Een 3e persoon in de auto kan je afleiden. Wil je dat we het advies met bijvoorbeeld je ouders gaan bespreken? Geef dit dan voor de les aan, dan houden we daar rekening mee.

Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles!

PLAN EEN VRIJBLIJVENDE GRATIS PROEFLES:
Vul hieronder je gegevens in en een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken voor een vrijblijvende proefles bij Rijschool in Almere en omstreken.
Geboortedatum
E-mail*
Telefoon*
Naam*
First name
Last name
Straatnaam*
Huisnummer*
Postcode*
Bericht