Faalangst Rijexamen Almere: Rijschool in Almere en omstreken - Gespecialiseerd in Leerlingen met Faalangst

Als je last hebt van faalangst of extreme nervositeit en je bang bent dat dit een rol gaat spelen tijdens je praktijkexamen, dan kan een faalangstexamen bij het CBR uitkomst bieden. In dit artikel lees je alles over dit examen en waarom het wellicht de beste optie is voor jou.

WAT IS EEN FAALANGSTEXAMEN?

Een faalangstexamen is een speciaal rijexamen voor kandidaten die last hebben van faalangst. Het examen duurt 80 minuten, bijna een half uur langer dan het reguliere praktijkexamen. Tijdens dit examen wordt je begeleid door een examinator die speciaal is opgeleid om mensen met faalangst te begeleiden. De examinator zal proberen je op je gemak te stellen en meer tijd voor je nemen.

VOORDELEN VAN EEN FAALANGSTEXAMEN

Het faalangstexamen biedt verschillende voordelen ten opzichte van een regulier praktijkexamen. Hieronder lees je de belangrijkste:

  1. Speciale begeleiding door examinator: De examinator die het faalangstexamen afneemt, is speciaal opgeleid om mensen met faalangst te begeleiden. De examinator zal proberen je op je gemak te stellen en zal meer tijd voor je nemen.

  2. Time-out mogelijkheid: Tijdens het faalangstexamen kun je een time-out aanvragen wanneer je merkt dat je te nerveus wordt. Dit biedt je de mogelijkheid om even tot rust te komen en je gedachten te ordenen. Daarnaast kan de examinator ook zelf besluiten om het examen tijdelijk te onderbreken als hij denkt dat je hier baat bij hebt.

  3. Gelijkwaardige eisen en beoordeling: Het faalangstexamen is niet makkelijker dan het reguliere praktijkexamen. De eisen en beoordeling zijn hetzelfde.

KOSTEN VAN HET FAALANGSTEXAMEN

De kosten voor een faalangstexamen liggen iets hoger dan voor een regulier praktijkexamen. Het is belangrijk om dit tijdig aan te geven bij het CBR als je gebruik wilt maken van een faalangstexamen.

KOSTEN: 329,-

CONCLUSIE

Een faalangstexamen biedt verschillende voordelen ten opzichte van een regulier praktijkexamen. Als je last hebt van faalangst, kan het aanvragen van een faalangstexamen de beste keuze zijn. De examinator zal proberen je op je gemak te stellen en meer tijd voor je nemen. Daarnaast biedt het examen de mogelijkheid tot een time-out, en de eisen en beoordeling zijn gelijkwaardig aan die van het reguliere praktijkexamen. Overweeg dus zeker om een faalangstexamen aan te vragen als je denkt dat dit examen voor jou de beste optie is.

Rijschool in Almere en omstreken - Specialisatie in Faalangstige Leerlingen

Voordelen van onze rijschool voor faalangstige leerlingen

Positieve bekrachtiging

We benadrukken voortdurend de positieve aspecten van de voortgang van de leerling. We moedigen hen aan, prijzen hun inspanningen en vieren de behaalde successen. Door positieve bekrachtiging te gebruiken, helpen we faalangstige leerlingen om hun zelfvertrouwen op te bouwen en geloven in hun capaciteiten als chauffeur.

Aangepast programma

Bij faalangstige leerlingen passen wij ons programma nog wat extra aan, zodat het perfect aansluit op hun specifieke behoeften. Door ons programma op maat aan te bieden, zorgen we ervoor dat faalangstige leerlingen beter worden voorbereid op het rijexamen en hun slagingskans wordt verhoogd. Onze instructeurs hebben uitgebreide kennis en ervaring in het omgaan met faalangst en weten precies waar de valkuilen kunnen liggen en hoe deze effectief aangepakt kunnen worden.

Realistische doelen stellen

We helpen faalangstige leerlingen om realistische doelen te stellen tijdens hun rijopleiding. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat we de focus leggen op het behalen van kleine mijlpalen en successen in plaats van zich te veel te richten op het uiteindelijke rijexamen. Door realistische doelen te stellen, ervaren leerlingen een gevoel van voldoening en motivatie, wat bijdraagt aan het verminderen van faalangst.

Stapsgewijze blootstelling

We hanteren een stapsgewijze benadering bij het blootstellen van faalangstige leerlingen aan verschillende verkeerssituaties. We beginnen met eenvoudige en bekende situaties en werken geleidelijk aan naar complexere en uitdagendere situaties. Op deze manier krijgt de leerling de kans om vertrouwen op te bouwen en stap voor stap zijn of haar vaardigheden te ontwikkelen.

Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles!

PLAN EEN VRIJBLIJVENDE GRATIS PROEFLES:
Vul hieronder je gegevens in en een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken voor een vrijblijvende proefles bij Rijschool in Almere en omstreken.
Geboortedatum
E-mail*
Telefoon*
Naam*
First name
Last name
Straatnaam*
Huisnummer*
Postcode*
Bericht